Inicio

Comunicado oficial de la Junta de Festes el día de su aniquilación para subrayar que se borra la autonomía festiva para dar paso a la politización de la fiesta

*comunicado Junta de Festes*

Hui, 26 de novembre, es tanca el mandat de la Junta de Festes, just als  díhuit mesos d´emprendre aquesta apassionant aventura. És moment de fer balanç. També resulta oportú realitzar una valoració sobre el que està ocorrent en el món de la festa i, lògicament, d´expressar tot l´agraïment que sentim.1)      Hem gestionat una mica més d´un cicle festiu. En tot aquest temps, hem intentat cenyir-nos al compromís que vam adquirir en el moment de la nostra elecció. Hem gestionat per a tots (per als qui ens van votar aquell 28 de juliol i per als quals no), hem sigut transparents, lleials amb la Corporació Municipal i observadors acurats dels estatuts del Patronat Municipal de Festes, especialment pel que fa a les atribucions i deures de la Junta de Festes i de la seua presidenta.
Des del punt vista de les festes, estem satisfets. Tot el que ens vam proposar, amb ajuda de tots, es va complir, malgrat les dificultats que trobarem. Tant la Magdalena com la resta de festes i actes organitzats s´han desenvolupat sense més incidències que les normals quan s´afronten aqueixos reptes.
2)      Sobre la desaparició (esperem que provisional) de la Junta de Festes, considerem que s´ha ignorat l´opinió dels col·lectius i les persones de la festa. Al no comptar amb l´Assemblea de Festes i, de pas, prescindir dels únics que van ser votats (amb sufragi directe i secret) per aquesta, s´esborra tot rastre de l´autonomia festera.

L´autonomia de les festes, que hem defensat amb lleialtat i fermesa, és ja un record. En el seu lloc arriba la politització de la festa. Això sí, de cor desitgem tot l´èxit a les persones que a partir d´ara tindran la responsabilitat d´encapçalar les festes.
3)      Agraïm el seu suport a quants han col·laborat amb nosaltres durant aquests 18 mesos des de tots els àmbits. També agraïm les mostres d´afecte rebudes en els últims dies.
En el moment de l´adeu, volem recordar-nos de les nostres reines, amb les quals hem compartit gran part d´aquests díhuit mesos: Natalia, Natalia, Carmen i Ga.la i les seues respectives Corts d´Honor. En aquest record podeu sentir-vos identificats quants sou o us sentiu festers i tots els que heu format part o col·laborat durant 31 anys amb aquest òrgan denominat Junta de Festes.  

< Volver
Castellón Gaiatas Fonoteca Contacto